Elk jaar rond november ontvang je een tekst voor de volgende KAKIZOME-tentoonstelling. Elke persoon beslist welk model zal uitdagen en oefenen. Voor de tentoonstelling die in de tweede helft van februari wordt gehouden, is deze meestal in januari klaar.

De Kakizome-tentoonstelling die één keer per jaar wordt gehouden is een gelegenheid om met een grote kwast grote letters op groot papier te schrijven. En ook om de voortgang van het jaar bij jezelf en anderen te bekijken. Iedereen kijkt er naar uit om het te doen. Dus oorspronkelijk wil ik dat ze het afmaken met een goede oefening en met tevredenheid.

onder de lockdown

Eind 2020, het was er bezorgdheid over de levering tijdens een strenge lockdown. Waardoor we in december het Kakizome-werk moesten afmaken en naar Japan verscheepten.

Naast het druk zijn tijdens de kerstperiode, is er ook een limiet aan het aantal mensen in de klas. We moesten het een schema maken met mensen die naar de klas komen en oefenen op Skype.

2021 was rustig tot ongeveer november. Ik was van plan om de werken van Kakizome zoals gewoonlijk in januari af te ronden. Op basis van de op dat moment verkregen informatie over de levering is niet zo slecht. Zelfs als het aantal geïnfecteerde Omicron-stammen toeneemt, als ik ervoor zou zorgen dat er niet zo’n sterke limiet zou zijn voor zover ik de feitelijke schade-informatie hoorde. … Onverwacht, een plotselinge ernstige lockdown in december! Verlengd ook na de eindejaars- en nieuwjaarsvakantie.

Toen ik DHL belde en bevestigde dat “de verzendkosten hoog zijn, maar het lijkt binnen ongeveer een week aan te komen”. Het bezorgschema is momenteel een week tot een maand (!) . En de verzendkosten zijn ongeveer drie keer die van Post. nl!

Ik kan met iedereen praten als het binnen 2 weken aankomt, maar ik kan er niet op vertrouwen.

Het was 4 januari 2022 dat ik van dat feit hoorde. De eerste les is vrijdag de 7e.

Moeilijke beslissing van de limiet

Iedereen kijkt er naar uit om het “mooi af te werken” en ik heb er ook zin in. Ik maakte me echter genoeg zorgen om te zeggen “wat heeft de hoogste prioriteit”. en besloot ik dat “het essentieel is om op tijd voor de tentoonstelling te zijn”. De leerlingen hoorden tijdens de nieuwjaarslessen dat “iedereen de kakizome-werken in de les van vandaag in principe af zal maken”.

Oh … het betrouwbare van iedereen “Ik heb geen tijd om van streek te zijn!” !! (tranen)

De zeven mensen die op het programma staan, zijn vakbekwame mensen bij de Waran Mizukukikai, die al heel lang komen oefenen. De reden waarom ik kan besluiten om op deze manier “door te gaan”, is omdat ik in hun “vaardigheid” geloofde.

we kunnen het snuifje in toeval veranderen

Verschillende dingen hebben tot “ongewone methoden” geleid in de corona-draaikolk. Voor ons werd deze tijd een memorabele Kakizome-tentoonstelling die de uitdaging aanging om “ongekende snelheidswerken te creëren”.

Ongeveer een halve maand na verzendingOngeveer een halve maand na verzending kreeg ik te horen dat de werken veilig waren aangekomen op het hoofdkantoor in Tokio. En eindelijk kon ik genieten van de maaltijd.

error: Content is protected !!