Mijn naam is Yumi Hirao

Officieel heet ik nu Yumi van der Loo Hirao. Ik ben geboren in Tokyo in Japan en ben in 2013 naar het plaatsje Glimmen in Nederland verhuisd. De Shodo-lessen geef ik in een mooi leslokaal aan huis.

Toen ik 9 jaar oud was, ben ik begonnen Shodo te studeren bij Kochiku en Kouchiku Minamisawa in de school met de naam Mizukukikai. Dit betekent de bloemenstengel en ook mooi handschrift. Van mijn leraren heb ik de naam mogen overnemen.

Shodo organisatie

Ik heb een licentie van SHIHAN (師範)=9dan (段). Dit is de hoogste graad die in deze organisatie gehaald kan worden. Ik heb een onderwijslicentie van SHODO bij de NIHON SHU-JI GAKKAI. Deze organisatie zit in Tokyo en bestaat sinds 1924. Al het werk wordt opgestuurd naar Japan waar het beoordeeld wordt. Wanneer je verder komt, kun je officieel een dan halen bij deze Japanse organisatie. Kijk voor meer informatie bij de uitleg van de school.

Ontdekken en genieten

Mijn leraren wilden dat we SHODO leerden om onszelf te ontdekken en om van SHODO te genieten. Ze benadrukten dat SHO niet als een wedstrijd. We hebben SHODO heel intens geleerd zonder met iemand anders te concurreren. Ik concurreerde met mezelf met veel advies van mijn leraren.

Natuurlijk doen we wat competitie in het boek. Maar ik hoop ook dat al mijn studenten genieten van het leermoment. Het resultaat zal vanzelf verschijnen door te genieten van SHO en je eigen groei. Als ik zeg “genieten”, denken sommige mensen aan “leuk”, maar eigenlijk is het niet alleen leuk om SHODO te leren. Misschien kom je erachter dat het tijd kost om te ontdekken wat je moeilijkheden en mogelijkheden zijn. Maar als je over de berg van de problemen heen bent, zal het je gelukkig maken. Dat heb ik zelf ervaren, en tot nu toe is mijn “resultaat”… heel mooi! Als je interesse hebt in SHODO, probeer het dan en geniet ervan.

Yumi Hirao

error: Content is protected !!