Wat is SHODO (Japanse kalligrafie)?

SHODO (書道) is de naam van Japanse kalligrafie. SHO (書) is het schrijven van een mooi karakter, en DO (道) is de weg. Behalve dat SHODO een kunst is, is SHODO ook een vorm van training van de geest.

SHODO leer je door een mooie tekst van ervaren kalligrafen over te maken, net zoals in andere kunsten. Wanneer je SHODO leert met een goede concentratie en een juiste houding, dan kun je je diepe gevoelens en je eigen ware lijn ontdekken … als je dat wilt.

WARAN MIZUKUKI-KAI (和蘭みずくき会)

WARAN MIZUKUKI-KAI is de naam van onze SHODO school.

WARAN (和蘭) betekent Nederland.

MIZUKUKI (みずくき会)) betekent een stengel van een plant, maar ook een prachtig handschrift. Iedereen heeft zijn of haar eigen tempo om te leren. Dus, “haast je niet om te leren, en geniet van je stap voor stap met SHODO”. Dit is de basis van het motto van WARAN MIZUKUKI-KAI.

Het maakt niet uit om met SHODO te beginnen als je de Japanse taal niet kent. Deze school is geen talenschool, maar ik zal je de woorden uitleggen die je op dit moment leert in het Nederland, Engels en natuurlijk Japans. De meeste studenten van WARAN MIZUKUKI-KAI spreken geen Japans, maar ze maken prachtige kalligrafie.

Waarom zou je Japanse kalligrafie willen leren?

Elke student van deze school heeft zijn of haar eigen reden om SHODO te leren. Voor de kunst, voor mindfulness, als interesse, om Japanse teksten te leren … enzovoort. Ik zal je alleen vertellen hoe je je penseel kunt beheersen, hoe je de basis leert. Ik hoop dat je interesse in jouw SHODO ontdekt.

error: Content is protected !!