Kobo Daishi zou een van de grondleggers van de Japanse kalligrafie zijn.

“Kobo kiest geen penseel” is een van de beroemde verhalen van Kobo Daishi. Er wordt gezegd dat de heer Kobo elk personage briljant zal schrijven, ongeacht het penseel, en het wordt over het algemeen gebruikt om te betekenen dat “een meester een vaardigheid heeft die niet wordt beïnvloed door gereedschap”.

Mensen die niet genoeg leren, geven gemakkelijk de schuld aan de kwaliteit van het gereedschap en anderen, dus het lijkt vaak te worden gebruikt als een woord om hen daarvoor te waarschuwen.

Ik heb zelf een bittere ervaring.

I zal het nooit vergeten.

Een handig persoon is goed in het imiteren van een model en kan het gemakkelijk “krijgen”. Ik was een discipel zoals “het sample”. Mijn leraar zei vaak tegen me “je bent handig”. De woorden, het lijkt op een lof, maar ook verachten. (lachen)

Mijn cijfers waren goed, mijn collega’s waren geïnteresseerd in mij en ik was trots op mezelf. Op een dag, toen ik mijn leraar het liet corrigeren, gaf ik het penseel maar één keer de schuld. Toen zei de leraar: “Breng je penseel”, en hij schreef een prachtige brief voor me met dat penseel.

Over verlegenheid gesproken in die tijd… ik zal het nooit vergeten.

Daarna zwoer ik resoluut: “Nooit meer de tools de schuld geven!”. Het ging een beetje te ver, ik veranderde mijn penseel niet totdat de leraar ons erop wees, en mijn leraar gaf me een inktsteen die hij zelf had gemaakt, omdat ik heel lang een afgebroken inktsteen heb gebruikt. (lacht) )

Als gevolg hiervan kan ik nu met de meeste tools schrijven. Nu ik dat gedaan heb, ben ik erg geïnteresseerd geraakt in de smaak en oriëntatie van gereedschappen.

het polijsten van je vaardigheden bedoelt

Er zijn eigenlijk goede en slechte tools. Borstels die in massa geproduceerd zijn en waarvan de penseeluiteinden niet zijn uitgelijnd. Het kan interessant zijn om te gebruiken voor avant-garde schilderijen waarvoor geen penseelpunt nodig is, maar het is misschien niet geschikt voor het maken van handschrift, kalligrafiewerken of het leren van SHO. Maar dat is het.

Ik denk dat het polijsten van je vaardigheden bedoelt om je diversiteit te hebt.

Wanneer een persoon een gebrek tegenkomt, wil hij of zij eerst de schuld van de ander de schuld geven. Het komt uit een van de zelfverdediging , dus het is maar niet bijzonder. Maar , Als ik echter door de gebreken mijn eigen verbeterpunten kan vinden, weet ik zeker dat er betere en ook leuke dingen te doen zijn, bij het leren van kalligrafie en ook voor andere .

Trouwens, het echte punt van “Kobo kiest geen penseel” is dat “Mr. Kobo weet welk penseel geschikt is voor welk personage en onmiddellijk een penseel selecteert en het personage mooi schrijft. In de ogen van een amateur leek hij om te kunnen schrijven zonder een penseel te kiezen.”

Het landschap dat je vanaf de top van een hoge berg kunt zien, kun je vanaf de voet van de berg niet zien (lacht).

error: Content is protected !!