Ik had de eer om examinator te zijn bij de “HAMAKOYA” tentoonstelling in Yokohama. Het is een tentoonstelling van de kalligrafieschool van kalligraaf Mr. Shihou Fukui. Dit was een extra eer aangezien hij in zowel muziek als kalligrafie een meerdere voor mij is.

Naast de werken is er ook achtergrondinformatie van de werken te zien. De kijker krijgt inzicht in de gedachten over het werk door zelfintroductie en foto’s van studenten. Ik voel zijn diepe genegenheid.

Vrije en ontspannen kalligrafiestijl

Bijna alle werken zijn half groot (Hansetsu) van formaat. Geschreven zijn teksten zoals “Ik hou van katten” of “De vijand is in Honno-ji” enzovoort. Er worden afbeeldingen getekend. Gezichten tussen letters geschreven En gescheurde voorwerpen worden mooi neergelegd en getoond. Ik voel het gelach in het HAMAKOYA klaslokaal. En ik was zeer onder de indruk van de serieuze inspanningen om werken in vrije en ontspannen kalligrafiestijl te maken.

De Waran Mizukuki-kai prijs

Degene met de meeste stemmen van de bezoekers kreeg de HAMAKOYA prijs. Nog veel andere prijzen gingen naar winnaars gekozen door Shihou-sensei’s vrienden en kalligrafen. En ik koos de winnaar van de Waran Mizukuki-kai prijs.

Alle werken zijn zo vol energie en grappig waardoor je niet echt kunt kiezen welke de beste is. Van al het werk heb ik de Waran Mizukuki-kai prijs gekozen voorr het werk van de heer Kichi. Hij schreef: “Kacho Fugetsu” (花鳥風月. Het lijkt erop dat hij “niet gerespecteerd is door een meisje vanwege zijn KIZA (aangename gedrag)”. Hij schreef ook bovenaan zijn naam “Ik ben een man die van de natuur houdt” … grappig! (lacht). Het is leuk dat het lijkt alsof de wind over zijn werken waait ♪

HAMAKOYA tentoonstelling

Het gevoel van echt schrijfkunst bij de HAMAKOYA tentoonstelling

Ik had het gevoel bij alle werken dat Shihou-sensei’s school dat hier ‘schrijfkunst’ is geleerd. Ik kreeg de kans om mijn begrip opnieuw te verdiepen om de “basis” te leren, die gedurende een lange geschiedenis is bestudeerd en geërfd. Zo is het mogelijk om vrij over SHO na te denken met indruk op mensen. Nogmaals felicitaties voor Shihou-sensei met het succes van de HAMAKOYA-tentoonstelling. Bedankt voor deze bijzondere mogelijkheid.

HAMAKOYA tentoonstelling

( links ) Yumi, ( mid. ) 高小飛先生, ( rechts ) Shihou-Fukui-sensei

Op een dag wil ik ook een tentoonstelling organiseren voor mijn studenten…

error: Content is protected !!