Emmen, waar de “King’s Birthday Celebration” onlangs een groot succes was. Ik nam deel aan een mangathema-evenement – Manga Genesis2024 vol. 1 – in het Facet cultureel centrum daar met kalligrafie.

Het gebeurde in maart, dus al ver weg. Maar ik heb geprobeerd om een aantal interessante dingen te doen, daar zal ik over schrijven.

Ik kreeg een aanbod van de organisator van het evenement. Ze zijn op zoek naar iemand die een naam van de bezoekers kan schrijven.

Het is goed om zoveel mogelijk deel te nemen aan gelegenheden om kalligrafie te promoten. Maar “dat” is niet mijn favoriete methode om kalligrafie te presenteren.

Ik twijfelde, maar de verantwoordelijke was zo hoffelijk dat ik besloot om het aanbod te aanvaarden.

Zelfs als dit de eerste of de laatste keer is, hoop ik dat ik iets kan doen.

Ik stelde hen voor om enkele “woorden” op voorhand klaar te maken om te schrijven. En de bezoekers te vragen er één te kiezen.

Ik dacht dat het beter zou zijn om tekens te gebruiken die gerelateerd zijn aan Manga. Maar de organeizer van het evenement wilde “gewone goede” woorden.

Er zijn mensen die mijn kalligrafie gekocht hebben. Het is geen goed idee om mijn kalligrafie “gratis” weg te geven op het evenement.

Na veel wikken en wegen heb ik besloten om hen Rinsho van mijn kalligrafie te geven. Dat is een kopie van een oude prachtige kalligrafie.

Dat is iets wat ik vanaf het begin niet kon verkopen. Ook kan ik ze vertellen hoe ze kalligrafie kunnen oefenen.

Oorspronkelijk wordt Rinsho( kopie ) meestal geschreven op een stuk schrift of een gedicht. Dus het is moeilijk om korte woorden te vinden die ergens op slaan (lacht).

Ik selecteerde de karakters van meester Kukai en meester Guseinan uit een karakterwoordenboek.

「愛 Liefde」

「継続 voortzetting」

「創造 creatie」

Ik heb 3 soorten voorbeelden gemaakt en tot het evenement geoefend.

Emmen staat bekend om zijn dierentuin; dit was de eerste keer dat ik de stad in geweest.

Het Facet-gebouw staat op het centrale plein van Emmen (denk ik). Manga Genesis 2024 was op de tweede verdieping van de bibliotheek.

Ik kreeg een plek om te kalligraferen tussen tapiocadrankjes en Star Wars-robots. Terwijl mensen met roze, lichtblauw en ander kleurrijk haar rondliepen in “manga”-kostuums (best interessant♪).

Pikachu in kostuum, Jujutsu Kaisen, Kimetsu no yaiba , het enige wat ik ervan weet ( hahaha ).

Mijn man hielp me weer. De tafel was kleiner dan ik had gehoord en er was geen dak. Ik regelde minder werk en vroeg hem het bord aan de muur achter me te hangen. Hij is een heel betrouwbare man (heel erg bedankt ♪).

Ik ben de laatste tijd een beetje gewend geraakt aan “kalligrafiedemonstraties” (zo erg zelfs dat ik zing (^^)).

Maar de demonstratie van de kalligrafie van de Rinsho (oude borstel) … het was zenuwslopend.

Mijn handen trilden de eerste paar keer (–;)

Eerst vertelde ik hen het verschil tussen mijn eigen werk en dat van de oude kalligrafen. En legde ik uit dat je kalligrafie leert door het goede werk van je voorgangers te imiteren. Het is net als in andere kunsten.

Ik schreef de karakters die ze uit de drie keuzes hadden gekozen.

Mijn kalligrafeer is niet zo snel en ook door mijn nervositeit duurt het lang voor ik mijn werk af heb. Maar iedereen was verrassend geduldig.

Er zijn meer jonge mensen dan kleine kinderen. Ik was aangenaam verrast omdat veel van hen geïnteresseerd waren in kalligrafie.

Het populairste woord was “Liefde” (één persoon vroeg twee keer om dat), gevolgd door “Creatie”. “voortzetting” was het moeilijkst, dus het was een opluchting dat het niet populair was.

Ik was de heeeeeele tijd aan het schrijven, hele tijdens het 4 uur durende evenement . Ik miste het drinken van de tapioca, kon niets zien, kon geen foto’s nemen (-\-).

De organijzer was blij om te horen dat de gasten blij waren om hun “kalligrafie” mee naar huis te nemen. (Opgelucht)

Zelfs als dit onze eerste en laatste ontmoeting was. Zelfs als ze de ‘kalligrafie’ hangt met zorg of weggooiden. Het was een zeer lonende en bevredigende ervaring om de ‘Shodo‘ in deze ruimte te delen.

Als ik in Japan was gebleven, denk ik niet dat ik dit soort promotieactiviteiten zou hebben gedaan.

Ik hoop dat het aantal mensen dat geïnteresseerd is in kalligrafie geleidelijk aan zal toenemen. ……

Nogmaals dank aan facet Emmen, de deelnemers aan het evenement en alle mensen die naar het evenement zijn gekomen,

Hartelijk dank!

Tot ziens!

error: Content is protected !!